Skip to content

8 tips voor transport van melk, room, kaas en andere zuivelproducten

Zuiveltransport

Als internationaal transportbedrijf in food transport zorgt Farm Trans voor voedselveilig en snel transport van voedingsmiddelen naar elke gewenste locatie in Europa, inclusief het VK. Waar moet je op letten bij geconditioneerd transport van zuivelproducten? Onze experts delen graag hun tips.

Farm Trans dairy product egg, cheese and milk

8 tips voor geconditioneerd zuiveltransport

Houd bij het transport van zuivelproducten zoals kaas, room, melk, yoghurt, boter en desserts rekening met de volgende factoren:

  1. Temperatuurbeheersing Houd de temperatuur van zuivelproducten op een passend niveau, om bederf te voorkomen. Dat kan met geconditioneerd – ofwel temperatuur gecontroleerd transport.
  2. VerpakkingGebruik geschikte containers en verpakkingsmaterialen om schade, morsen en verontreiniging te voorkomen.
  3. Laden en lossenBehandel de zuivelproducten voorzichtig om beschadigingen te voorkomen en hun vorm te behouden. Zowel voor, tijdens als na het transport.
  4. TijdMinimaliseer de transittijd om het risico op bederf te verminderen en de versheid te behouden. Is er toch kort voedselopslag nodig, bijvoorbeeld bij cross-docking? Zorg dan voor de juiste condities in koelruimtes.
  5. Voertuig Gebruik een geschikt en goed onderhouden voertuig met temperatuurregeling om de productkwaliteit tijdens het transport te behouden. Kies bijvoorbeeld voor een koel-vrachtwagen voor temperature controlled (temperatuur gecontroleerd) transport.
  6. Voedselveiligheid – Je doet er alles aan om je voedsel veilig te produceren, dus hoort ook voedselveilig transport daarbij. Zorg ervoor dat je een transporteur kiest die de voedselveiligheidsvoorschriften naleeft om de veiligheid en kwaliteit van je producten te behouden (o.a. HACCP, GMP+ FSA B4 Transport en FSSC 22000).
  7. VochtigheidscontroleControleer de vochtigheidsniveaus van je zuivelproducten om vochtschade te voorkomen en zo de kwaliteit te behouden.
  8. Kruisbesmetting – Voorkom kruisbesmetting met andere producten tijdens transport en opslag. Zorg daarom voor gescheiden transport van verschillende (zuivel)producten.

De juiste temperatuur voor zuiveltransport

Kwetsbare voedingsmiddelen als zuivelproducten verdienen de beste omstandigheden. Farm Trans vervoert ze geconditioneerd onder ideale condities van -30 tot 30 °C. Ontdek de aanbevolen temperaturen voor transport van gekoelde zuivelproducten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Of neem contact op via
info@farmtrans.com +31 (0) 168 745 299

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Farm Trans portret Tom

Vragen over zuiveltransport? Stel ze aan onze experts! We adviseren je graag over de meest efficiënte vorm van zuiveltransport voor jouw zuivelproducten.

Tom Steenmeijer