Skip to content

Medewerker in de Spotlight


10 | 03 | 2022
Een nieuwe uitdaging

Uiteindelijk besloot Laura 7 jaar geleden zelf de stap te nemen om ook vrachtwagenchauffeur te worden en ze is nog altijd blij met die keuze. “Het ontmoeten van nieuwe mensen, nieuwe plekken ontdekken en het mooie landschap waar je als chauffeur doorheen rijdt zijn een aantal voorbeelden van de beste aspecten van het vak”, aldus Laura. Maar ook is ze na een werkdag vol uitdagingen trots op zichzelf, “Omdat ik weet dat ik mijn best doe. Zo haal ik elke dag weer het beste uit mezelf.”

De keuze voor Farm Trans

Laura leerde Farm Trans kennen door haar partner, Paul. Hij kwam een aantal maanden geleden bij Farm Trans werken en was onder de indruk van de professionaliteit en productiviteit van het bedrijf. Ook vond hij het opvallen hoe behulpzaam en begripvol de medewerkers van het bedrijf zijn. Daardoor is Laura kort na haar partner ook bij Farm Trans aan de slag gegaan. Bij haar vorige werkgever herkende ze deze waarden namelijk niet. “Hoewel ik hiervoor bij een kleiner familiebedrijf werkte voelde ik me daar nooit gewaardeerd”, vertelt Laura.

Farm Trans als werkgever

“De chauffeurs die ik heb ontmoet binnen Farm Trans waren erg vriendelijk naar mij. Ik werd heel goed geholpen door andere chauffeurs tijdens mijn eerste weken. Het helpt me ook veel om samen met mijn partner te werken. We vormen een geweldig team, zowel op het werk als thuis!”, zegt Laura. Het combineren van haar drukke werk met haar sociale leven vindt ze wel pittig. Maar het is voor haar erg belangrijk om genoeg tijd te besteden aan vrienden en familie. De planning denkt daarbij met haar mee en zo zoekt Laura samen met de planning naar een steeds beter werkschema. “Als ik een probleem ervaar kan ik terecht bij mijn leidinggevende, hij staat altijd klaar om te helpen. Ook de planning is heel behulpzaam. Zo lieten ze mij samenwerken met mijn partner toen we laatst allebei aardappels moesten rijden. Daar ben ik ze dankbaar voor, want ik moet eerlijk toegeven dat ik dat best spannend vond.”

Het materieel op de werkplek

Laura is blij met het materieel waarmee ze werkt bij Farm Trans, “Ik reed eerder in een Scania, dat is altijd mijn favoriet geweest. Nu rijdt ik in een Mercedes en die bevalt me ook heel goed.” De bulk trailers zijn wel even wennen. Door haar schouderblessure moest Laura zoeken naar de beste manier om de trailer op en af te klimmen, “De ladders aan de voorzijde zijn makkelijk te gebruiken, aan de achterzijde van de trailer was het wat lastiger door mijn schouderblessure. Maar door een extra trapje te gebruiken gaat dat me nu ook goed af.”

Droom om vrachtwagenchauffeur te worden

Het was voor Laura niet vanzelfsprekend om vrachtwagenchauffeur te worden. Maar door de steun die zij kreeg van haar partner en familie heeft zij deze stap uiteindelijk wel kunnen zetten. Ze staat nog altijd achter deze keuze. Nu spoort Laura iedereen die droomt van haar beroep dan ook aan om deze droom na te jagen. Vooral jonge meisjes en vrouwen die ervan dromen om vrachtwagenchauffeur te worden. Voor deze meisjes en vrouwen heeft ze het volgende advies: “Laat je door niemand afschrikken. De weg naar dit werk toe kan erg lastig zijn, maar als je bereikt wat je wilde geeft dat veel voldoening.”