Skip to content

Farm Trans en duurzaamheid: Interview met Adriaan de Bruijne

“Het volgende decennium voor Farm Trans, zal er een van verandering zijn”
19 | 04 | 2023

De afgelopen drie jaar zijn turbulent geweest voor de transportsector. De COVID-pandemie heeft een grote impact gehad op toeleveringsketens wereldwijd. Prijzen voor brandstof en andere bronnen zijn de pan uitgerezen. De arbeidsmarkt is krap. In de tussentijd worden de effecten van klimaatverandering steeds duidelijker waardoor de noodzaak om globaal over te stappen op een nieuwe, duurzame economie groter is. En als grote consument van energie vereist dit met name voor onze sector dat we de manier waarop we werken drastisch moeten veranderen.

Ondanks de vele uitdagingen die voor ons liggen, kijkt Farm Trans de toekomst met vertrouwen tegemoet. Sinds onze oprichting zijn we al een datagestuurd bedrijf en constant op zoek naar de beste manier om onze werkzaamheden uit te voeren. Snelle ontwikkeling, innovatie en het feit dat ons team uit steeds meer mensen van verschillende achtergronden bestaat, maakt ons werk interessant en leuk. Verandering geeft ons energie. We zijn enthousiast over de vele oplossingen om de manier waarop we werken te veranderen. De overstap van fossiele brandstoffen naar elektriciteit of alternatieve brandstoffen zoals bioDiesel, is natuurlijk van essentieel belang. Een grotere efficiëntie bereiken door middel van de allernieuwste planningssoftware met kunstmatige intelligentie zal ook een belangrijk fundament zijn van een duurzame transportsector. En de nieuwste rijhulptechnologie verbetert verkeersveiligheid en verhoogt het comfort voor onze chauffeurs.

Maar in aanvulling op nieuwe technologische oplossingen, vereist een duurzame transportsector ook nieuwe denkwijzen. Een lichtpuntje van de pandemie is dat we anders zijn gaan denken over veel van onze aannames. De moeilijke omstandigheden hebben de gehele toeleveringsketen flexibeler gemaakt. Diezelfde flexibiliteit, dat vermogen om verder te denken dan we gewend zijn, is ook essentieel in de overgang naar een duurzame transportsector. We moeten onze manier van denken verbreden en betere oplossingen vinden door samen te werken met de gehele toeleveringsketen. Door de bedrijfsbehoeften van elkaar echt te begrijpen, kunnen we betere manieren vinden om te werken, voor zowel onze mensen als onze planeet.

Dat is een van de redenen waarom ik met trots ons eerste duurzaamheidsrapport presenteer. Door te delen hoe we voor 2030 klimaatneutraal willen zijn, hopen we bij te dragen aan het gesprek in onze sector. Als we samenwerken, kunnen we geweldige resultaten behalen.