Skip to content

Farm Trans Eastern Europe: Samenwerken staat centraal

“Samenwerken maakt onze operatie succesvol."
11 | 04 | 2024

Farm Trans Eastern Europe werkt zowel intern nauw samen als met de andere Farm Trans vestigingen. Hierdoor organiseert Farm Trans Eastern Europe niet alleen transport door Oost-Europa, maar door heel Europa inclusief het VK. In dit artikel vertellen drie collega’s van Farm Trans Eastern Europe meer over hun rol en de samenwerking met andere locaties.

 

Uitdagingen en oplossingen

Sinds september 2021 werkt Alicja Stompor bij Farm Trans Eastern Europe als teamleader van de Bulk afdeling. Wat dat inhoudt? Ze is verantwoordelijk voor alle Bulk activiteiten in Centraal- en Oost-Europa, ondersteunt planners waar nodig, lost uitdagingen op en bedenkt nieuwe oplossingen om als afdeling te groeien. Voordat Alicja begon bij Farm Trans hoorde ze veel positieve verhalen van wat mensen die ze daar kent.

Saamhorigheid staat centraal bij Farm Trans Eastern Europe, Alicja vertelt: “Samenwerken met elkaar en met onze partners maakt onze operatie succesvol. Dagelijks delen we kennis met elkaar en proberen we samen oplossingen te vinden.” Samenwerken staat binnen heel Farm Trans centraal, Alicja vervolgt: “We werken samen met onze collega’s van de Nederlandse Bulk afdeling. De Walking Floor afdeling in Nederland gebruiken een paar trucks van ons. We hebben dagelijks contact met elkaar.”

Elke dag biedt nieuwe uitdagingen en elke dag is anders dan de dag ervoor, Alicja: “Toen ik bij Farm Trans begon, was het indrukwekkend om te zien hoeveel aardappelen we transporteren op de Bulk afdeling. Ik beschouw het als een grote uitdaging dat ik verantwoordelijk ben voor al deze aardappelen.”

 

Veelzijdigheid ten top

Marcin Kleina, Administration Specialist, Fleet & QESH, is sinds 2016 verantwoordelijk voor meerdere zaken: van voertuiglicenties en -schades tot aan kwaliteitscertificaten en kantoorbenodigdheden. Marcin vertelt waarom hij ooit voor Farm Trans koos: “Farm Trans is een groot en herkenbaar bedrijf zowel bij ons in de regio als in heel Europa. Daarnaast bood Farm Trans mooie ontwikkelingsmogelijkheden.”

Samenwerken en communiceren zijn twee termen die dagelijks centraal staan voor Marcin: “Ik geloof dat met goede communicatie en samenwerking met andere afdelingen we samen successen kunnen behalen.” Dit geldt niet alleen voor zijn collega’s bij Farm Trans Eastern Europe: Marcin werkt ook veel samen met de Nederlandse afdelingen Schade, Fleet en QESH.

Zijn meest waardevolle les? Marcin: “Ik heb geleerd dat niets onmogelijk is. Alles is mogelijk en we kunnen elk probleem als groep oplossen.” Een ander leerzaam project is het implementeren van kwaliteitssystemen. Marcin vertelt dat hij zijn afdeling omschrijft als een plek vol positieve energie, respect en onderlinge ondersteuning.

 

Goed contact met én voor chauffeurs

Driver coördinator en planner Klaudiusz Lange focust zich op chauffeurs en hun vrachtwagens. Hij trackt de bestuurdersprestaties, verbetert deze samen met de chauffeurs door middel van trainingen en zorgt voor een verminderd verbruik aan brandstof. De grootste reden waarom Klaudiusz koos voor Farm Trans? Klaudiusz: “Farm Trans bood me de kans om mezelf te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk niveau.”

Elke dag brengt voor Klaudiusz nieuwe uitdagingen. Chauffeurs voorbereiden, vindt Klaudiusz de leukste uitdaging: “Ik maak ook de planning van de chauffeurs, wie wanneer moet werken. Stel een chauffeur kan niet werken dan help ik diegene met het probleem op te lossen. Daarnaast handel ik ook uitdagende situaties met de vrachtwagens af. Denk aan een lekke band of andere schade. Ik zoek altijd naar de best mogelijke oplossing.”

Het opbouwen van geduld en goede communicatie is één van de belangrijkste lessen die Klaudiusz heeft geleerd: “Je hebt goed contact nodig met de chauffeurs en iedereen moet elkaar steunen. Zo heb ik veel contact met de Academy in Nederland. Dit maakt het werk voor iedereen makkelijker.” Het contact met chauffeurs is ook het leukste deel van Klaudiusz’ functie: “Alle chauffeurs zijn erg vriendelijk. Ik ben er voor hen als ze me nodig hebben en als ik de chauffeurs nodig heb, staan zij ook voor mij klaar.”

 

Samenwerking staat centraal binnen heel Farm Trans, zoals Alicja, Marcin en Klaudiusz benadrukten. De drie verhalen illustreren hoe samenwerken onze dagelijkse activiteiten beïnvloedt: van het aanpakken van uitdagingen tot het implementeren van innovatieve oplossingen. Farm Trans Eastern Europe heeft een sterke focus op communicatie en wederzijdse ondersteuning. De inspanningen van alle teamleden binnen heel Farm Trans dragen bij aan ons voortdurend verbeteren van onze dienstverlening.