7 tips voor bakkers- en brood-transport
Houd bij het geconditioneerd transport van diepgevroren of verse bakkerijproducten zoals brood, (afbak)broodjes, gebak, pastries en desserts – maar ook chocolade bijvoorbeeld – rekening met de volgende factoren:
- Temperatuurbeheersing – Houd de temperatuur van diepvriesproducten onder 0°C en verse producten op de geschikte temperatuur om bederf te voorkomen. Dat kan met geconditioneerd – ofwel temperatuur gecontroleerd transport.
- Verpakking – Gebruik geschikte containers en verpakkingsmaterialen om schade te voorkomen en de productkwaliteit te behouden.
- Vochtigheidscontrole – Handhaaf de juiste vochtigheidsniveaus om vochtschade te voorkomen en de versheid van je bakkerijproducten te behouden.
- Laden en lossen – Behandel de zuivelproducten voorzichtig om beschadigingen te voorkomen en hun vorm te behouden. Zowel voor, tijdens als na het transport.
- Tijd – Minimaliseer de transittijd om het risico op bederf te verminderen en de versheid te behouden. Is er toch kort voedselopslag nodig, bijvoorbeeld bij cross-docking? Zorg dan voor de juiste condities in koelruimtes.
- Voertuig – Gebruik een geschikt en goed onderhouden voertuig met temperatuurregeling om de productkwaliteit tijdens het transport te behouden. Kies bijvoorbeeld voor een koel-vrachtwagen voor temperature controlled (temperatuur gecontroleerd) transport.
- Voedselveiligheid – Je doet er alles aan om je voedsel veilig te produceren, dus hoort ook voedselveilig transport daarbij. Zorg ervoor dat je een transporteur kiest die de voedselveiligheidsvoorschriften naleeft om de veiligheid en kwaliteit van je producten te behouden (o.a. HACCP, GMP+ FSA B4 Transport en FSSC 22000).
De juiste temperatuur voor brood-transport
Kwetsbare voedingsmiddelen als bakkerijproducten verdienen de beste omstandigheden. Farm Trans vervoert ze geconditioneerd onder ideale condities van -30 tot 30 °C. Ontdek de aanbevolen temperaturen voor transport van brood en andere producten uit het bakkersassortiment.Â
Vraag vrijblijvend een offerte aan.
"*" indicates required fields
Vragen over bakkerijtransport? Stel ze aan onze experts! We adviseren je graag over de meest efficiënte vorm van transport voor jouw brood- en bakkerijproducten.
Joep Hoogsteden